Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

Правилник за обезбедување на услугите опфатени со универзална услуга

Правилник за обезбедување на услугите опфатени со универзална услуга и Коментари и одговор на коментарите по јавната расправа

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Петок, 12 Декември 2014
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за обезбедување на битстрим пристап и препродажба на битстрим услуга

Врз основа на член 24 став (1) алинеа 3, а во врска со членовите 84 и 87 од Законот за електронските комуникации („Службен весник на Република Македонија“, 39/2014), директорот на Агенцијата за електронски комуникации на 17.12.2014 година донесе Правилник за обезбедување на битстрим пристап и препродажба на битстрим услуга.

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Среда, 17 Декември 2014
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за начинот на полагање на радиоаматерски испит, радиоаматерски класи, технички параметри и други услови за употреба на радиоаматерски станици и опрема

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Вторник, 11 Ноември 2014
 • Службен весник 180/14
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за формата и содржината на барањето за согласност за пуштање на пазар и ставање во употреба на радио опрема која користи радиофреквенциски опсези што несе хармонизирани на ниво на ЕУ

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Четврток, 13 Ноември 2014
 • Службен весник 173/14
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за радиофреквенции кои можат да се користат без одобрение за користење на радиофреквенции

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Четврток, 18 Септември 2014
 • Службен весник 161/14
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Предлог Правилник за начинот на полагање на радиоаматерски испит, радиоаматерски класи, технички параметри и други услови за употреба на радиоаматерски станици и опрема

Почитувани,
Агенцијата за електронски комуникации отвара јавна расправа по Предлог Правилник за начинот на полагање на радиоаматерски испит, радиоаматерски класи, технички параметри и други услови за употреба на радиоаматерски станици и опрема и Програма за полагање на радиоаматерски испит.
Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки по предметот на јавната расправа што ќе биде отворена почнувајќи од 26.09.2014 до 26.10.2014 на следната адреса:

Агенција за електронски комуникации 
Сектор за радиокомуникации 
Kej Димитар Влахов бр. 21
1000 Скопје

или на e-mail адресите:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Петок, 26 Септември 2014
 • Крај на јавна расправа Недела, 26 Октомври 2014
 • Адреса за достава на коментари и мислења
  Агенција за електронски комуникации Кеј Димитар Влахов бр. 21 1000 Скопје или во електронски облик на следниве адреси за електронска пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на